sobota 4. apríla 2015

Dr. Hauschka | Citrónový telový olej a olej z ruže

Aprílové počasie sa besní jedna radosť. Búrka Niklas, víchrica, na Veľkú noc úraduje Perinbaba :-/. Nič, nedeprimovať sa. Je tu predsa skvelá príležitosť stráviť sviatky v posteli alebo tváriť sa, že sú vianoce a užiť si sneh. Ja si vyberám #GaučDekaKafe lebo #iWantSummerSoBadly :-). A na pretrase bude môj obľúbený "doktor" Hauschka a jeho telové oleje.


Zloženie
V cestovnej kazetke od sestry (recenzie na levanduľový sprchový gél a krém na ruky som už stihla) mám 2 druhy olejov, citrónový a ružový. Pri bližšom rozbore ingrediencií, hoci sú samozrejme všetky prírodné, nastalo trošku sklamanie. Vyplýva zo slnečnicového oleja, ktorý je u oboch na 1.mieste. Ťažko určiť, aký je jeho presný podiel, no určite vysoký. Zvlášť u ružového oleja. Z jednoduchého dôvodu. Ak sa pozrieme na zloženie, sú tam už iba esenciálne oleje a parfum, rovnako z rôznych prírodných esenciálnych olejov. No a potom samotný olej a extrakt z ruže damašskej. Tieto koncentrované, by poškodili až rozleptali kožu. Treba ich riediť. Ale prečo práve slnečnicový olej? Nič proti tomuto oleju na vyprážanie :-D . Dobre, trošku srandy, samozrejme pokiaľ je za studena lisovaný a v biokvalite, má veĺa vit.E a dokáže aj mierne liečiť pokožku, ale pri dlhodobom používaní vo väčšom množstve môže vysušovať. V každom prípade si myslím, že značka ako Dr. Hauschka, a tiež s ohľadom na cenu telového oleja (cca 15€ za 75ml!) by si mohla dovoliť hodnotnejší a výživnejší základný olej. Napr. mandľový, makadamiový či marhuľový.


Efekt na pokožke
Oveľa lepšie so zložením je na tom citrónový olej, a to preto, že citrónová tráva, praslička, imelo a kvapka jojobového oleja vyhladzujú pokožku. Údajne by mohli mať aj proticelulitídne účinky, ale to nemôžem posúdiť. Čo sa mi pozdávalo najviac, že sa oleje rýchlo vstrebali do pokožky a nezanechajú ten supermastný pocit. Vôňu ružového oleja radšej nehodnotím, lebo som proti nej zaujatá :-). O to viac nadšenia vyvolal citrónový olej, so skvelou sviežou arómou. Môže za to aj citrónová kôra, lemongrass, aj esencia coumarin, obsiahnutá v mnohých rastlinách a sama o sebe má vôňu čerstvo pokosenej trávy. Btw, strašne sympatické, že hauschkovci dávajú aj mini balenia do skla a žiaden plast! :-)

PLUSY:MÍNUSY:
- bio kvalita- cena (cca 15€ za 75ml)
- citrónový olej vyhladzuje- dostupnosť
- vysoký obsah slnečnicového oleja môže vysušovať

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...