nedeľa 17. januára 2016

Prvý nákup prírodnej kozmetiky 2016

Prvú beauty objednávku 2016 som poňala trošku spirituálnejšie :). Žiadna dekoratívka, tú som brala útokom koncom roka prevažne v DM, keď konečne podopĺňali regále Alverde. Možno vás sklamem, ale ani žiadne šampóny, žiadne sprcháče, žiadna pleťová starostlivosť.


Hoci je obdobie perfektných výpredajov, zakázala som si ich :). Aspoň kým nevyčerpám všetky fľaštičky v kúpeľni minimálne do polovice. V každom prípade mám toho doma toľko nezrecenzovaného (čo aj reálne používam), že by som nemusela nakupovať pol roka, a stále by bolo o čom písať. A ešte aj z jedného praktického dôvodu nenakupujem ako divá. Lebo čaro prírodnej kozmetiky spočíva (samozrejme okrem iného) v čerstvosti prírodných ingrediencií a absencii syntetických konzervantov. Takže dátumy spotreby na mňa pôsobia často krutoprísne.

Sú tu teda nové balenia obľúbených produktov, ktoré som už spotrebovala, niečo z wishlistu, a ako vždy aj niečo, čo mi len tak pri prehliadaní e-shopu frnklo do oka :). Nakúpení pomocníci sú skôr na takú novoročnú regeneráciu a balanc. A aromaterapiu.


Rozšírila som si zbierku esenciálnych olejov. Mäta kučeravá a mäta prieporná sú moje klasiky do všetkého. Pribudla sladká upokojujúca vanilka absolute, ktorú miešam hlavne do telových a masážnych olejov a svieža optimistická mandarínka. Všetky sú od Saloos a konečne mám aj keramickú absorpčnú doštičku od Nobilis Tilia, po ktorej som dlho pozerala a dúfam, že bude dobre šíriť tie pekné vône priestorom :).


Bachovu kvetovú terapiu registrujem už veľmi dlho, ale potrebovala by som nejaké odbornejšie rady, ktoré esencie by mi najviac pomohli. Pre zatiaľ som si objednala aspoň Bio Roll-On Prvá pomoc Urgency, na ktorý ma zlákalo už viacero recenzií a odporúčaní. Vo chvíľach keď ho potrebujem využiť sa ocitám denne, tak som zvedavá, či bude fungovať, lebo som mierny skeptik :).


Hroznového oleja nemám nikdy dosť. Nie je príliš mastný a dobre sa mieša s inými olejmi, aj s esenciami, keďže je sám o sebe bez arómy. Používam na telo, vlasy aj odličovanie. Nováčikom je u mňa chladivý hydratačný sprej od Original Atok - mätový! Tak chápete, že som musela :).


Konečne mám znova vždy po ruke aj mätovú inhalačnú tyčinku od Nobilis Tilia, tú starú sa mi podarilo oprať zabudnutú vo vrecku nohavíc :). Nedám na ňu dopustiť pri nádche alebo nevoľnosti.


Ako bonus mi poslali viacero vzoriek krémov od Lavera a Logona, čo vždy poteší!

Toľko môj prvý nákup, celkom skromný nie? :) A čo vy, darí sa vám odolávať novoročným výpredajom, alebo už máte nakúpenú peknú novú zásobu biokozmetiky? ✨

6 komentárov:

  1. O esencialnych olejoch by som uvitala viac informacii. Kludne i v samostatnom clanku. K comu sluzi ta dosticka? A kde si nakupovala? Typov na dobe e-shopy nikdy nie je dost.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O esencialnych olejoch by som uvitala viac informacii. Kludne i v samostatnom clanku. K comu sluzi ta dosticka? A kde si nakupovala? Typov na dobe e-shopy nikdy nie je dost.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám v pláne aj samostatné články k produktom, len čo poriadne otestujem :). O olejoch som písala niečo málo už tu: Moje obľúbené esenciálne oleje ale zbierka a obľúbenci sa stále rozširujú :). Na doštičku sa kvapkajú esenciálne oleje pre prevoňanie miestnosti, ale skôr by som to definovala ako max.meter v jej blízkosti :). Napríklad na nočnom stolíku je fajn, alebo sa dá zavesiť do šatníka. Všetko mám z Bioterra.sk

      Odstrániť
  3. ahoj môžem sa opýtať z ktorého eshopu si nakupovala? :-) Ďakujeeem

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...