utorok 1. augusta 2017

Prírodná kozmetika JOIK | Časť II. Telový peeling s grapefruitom a mandarínkou

Sympatickú estónsku prírodnú kozmetiku JOIK som vám priblížila v predchádzajúcom článku k mätovému oleju do sprchy, takže dnes to bude o niečo rýchlejšie a stručnejšie :). Prejdeme rovno na ich voňavý cukrový peeling s grapefruitom a mandarínkou.


Famózne-návykovo voňavý je výstižnejší opis :). Sladučká ovocná vôňa vám treskne do nosa hneď po odskrutkovaní dózičky. Nejde o žiadnu prvoplánovú arómu, skôr o symbiózu vôní, kde dominujú spomínané citrusy, mandarínka a grapefruit. Veľmi svieža, pre mňa absolútne neokukaná a originálna veselá vôňa, na ktorú sa budete tešiť.

Ako asi viete, úžasná vôňa vôbec nemusí predikovať kvalitný a účinný produkt. Nie je všetko zlato, čo pekne vonia :). Ak si myslíte, že na telovom peelingu predsa nie je veľmi čo pokaziť, vedzte, nie je tomu celkom tak. Už som mala tú česť s peelingom, ktorý mal zrniečka príliš hrubé a ostré, alebo naopak, zbytočne jemné a mäkké a žiaden peelingový efekt sa nekonal. Za dávnych čias to boli zase klasické neprírodné peelingy, s rôznymi "chemickými vylepšeniami a mňamkami", ktoré moju pokožku príliš vysušovali.


Mám vcelku dobré skúsenosti s prírodnými peelingmi na báze olejov a solí. Vždy boli fajn, s vyživujúcim účinkom, ale jeden zádrheľ tam predsa len figuruje. Sú nevhodné na podráždenú pokožku. Však skúste si prisypať soľ do rany.. :). V tomto sa u JOIK neseknete. Čiastočky, ktoré vašu pokožku nežne ale účinne obrúsiacukor a jojobové zrniečka.


Štruktúra je taká správna, ani jemná, ani príliš drsná a čo je dôležité, ľahko sa s ňou pracuje. Na prírodných peelingoch - a tento od JOIK nie je výnimkou - je skvelé, že nejde len o to, aby splnili svoj primárny účel. Vďaka vysokému obsahu olejov ide o prudko univerzálny 3 v 1 v produkt - vyhladená pokožka zbavená odumretých kožných buniek, čistá (a voňavá) pokožka a v neposlednom rade aj krásne vyživená pokožka. V peelingu od JOIK sa ukrýva výživné kakaové a bambucké maslo a hydratačné oleje - olivový a ricínový, vo vysokých podieloch. Vždy mi príde škoda, len tak rýchlo ho zmyť, podobne ako sprchový olej.


Preto odporúčam nasledovný postup: navlhčite si pokožku, zastavte vodu v sprche (šetrime životné prostredie a pitnú vodu), krúživými pohybmi vypeelingujte časti tela, ktoré potrebujete a nechajte pôsobiť čo najdlhšie. Medzičasom si trebárs naneste pleťovú masku, alebo urobte rovno aj pleťový peeling :). Čím dlhšie necháte oleje pôsobiť na pokožke, tým krajším a žiarivejším vzhľadom sa vám odmení. Žiadne telové mlieko či krém už nebude potrebovať. Cukrový peeling ju zanechá hodvábne hladkú, vyživenú a bez stopy mastnoty.

Luxusný, mandarínkovo-grapefruitový peeling kúpite v českom eshope s prírodnou kozmetikou KrasnaKazdyDen.cz za cenu 16,90 € (225g).

Tak a do tretice, najbližšie mi ostáva zrecenzovať vám ešte JOIK uhorkovú čistiacu penu na tvár so žeruchou. Produkty na telo sa mojej pokožke páčili, uvidíme, čo povie pleť :).

Skúšali ste už túto severskú kozmetiku? ✨


Podobné príspevky na blogu:
Prírodná kozmetika JOIK | Časť I. Sprchový olej Spearmint
Peelingové mätové mydlo | Mylo
Prírodné sprchové želé a telové maslo | 2SIS Cosmetics
Peelingový sprchový gél Breza | Weleda


2 komentáre:

  1. Ta vona musi byt bozska! Zboznujem ked mi nieco v kupelni vonia takto ovocne, a najradjsej by som to vzdy zjedla! =) Vyber produktu aj recenzia ako vzdy TOP =). K.

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...